Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Sendikalarla Buluştu
Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Büyüyen ekonominin nimetlerini toplumun tüm kesimlerine ve tüm bölgelere dağıtacak bir anlayışla hareket etme ve sosyal adaleti güçlendiren bir anlayışla hareket etme fikri güçlü bir şekilde dile getirildi. Gelişmekte olan bir ülke olarak kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanma konusunu masaya yatırdık.” söz konusu.
Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile bir araya geldi.
Toplantının ardından basın açıklaması yapan Yılmaz, toplantının asıl amacının Eylül ayında paylaşılması planlanan Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili tüm toplumsal kesimlerin görüşlerini almak ve bunları geleceğe yansıtmak olduğunu söyledi. program.
Türkiye’nin son 20 yılda yaşanan gelişmelerle alt orta gelirli ligden üst orta gelirli lige yükseldiğini belirten Yılmaz, temel amaçlarının gelir düzeyi yüksek ve insani gelişme düzeyi yüksek ülkeler arasına girmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: bunu tüm toplumsal kesimlerin katkısıyla yapmak zorundalar. kaydedildi.
İstişarelerini bu anlayışla sürdürdüklerini vurgulayan Yılmaz, görüşmenin ana başlıklarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Birincisi, her üç sendika da katılım mekanizmalarına çok önem veriyordu. Sendikal örgütlenme ve karar alma süreçlerine katılım konusunda ortak görüşlere sahiptiler. Bu platformların daha fazla istişare, daha aktif çalışması genel bir talep olarak ortaya kondu. İkincisi, sadece sendikal alanda değil, her alanda, yeni bir anayasa, yeni bir toplum sözleşmesi ve Türkiye’nin hukuk alanındaki standartlarının daha da geliştirilmesi ile daha demokratik standartların yükseltilmesi yönünde genel bir anlayış olduğunu söyleyebilirim. demokratik hak ve özgürlükler.
Toplantıda kayıt dışılık konusunun gündeme gelen önemli bir konu olduğunu kaydeden Yılmaz, “Kayıt dışılığın mümkün olduğunca hem çalışma hayatında hem de genel olarak azaltılması, kayıt dışılıkla mücadele edilmesi, bunun yarattığı haksız rekabetin önüne geçmek ve herkesin eşit şartlarda yarıştığı bir organizasyonu güçlendirmek için yine genel bir mutabakat olduğunu söyleyebilirim.” dedi.
“Vergi sisteminde sadeleştirme ortak gündem”
Toplantıda vergi konularının da gündemde olduğuna dikkati çeken Yılmaz, “Vergi reformu, vergi sistemimizin daha yüksek standartlara getirilmesi, dolaylı ve dolaysız vergiler arasındaki istikrarın daha uygun hale getirilmesi konusunda genel bir beklenti dile getirildi. gelir dağılımını dikkate alan bir anlayışla gerçeğe dönüştürdüğünü belirterek, “Bu konuda bir beklenti olduğunu hatırlatmak isterim. Vergi sisteminin sadeleştirilmesi ve reformların yapılması da iş dünyasıyla yaptığımız toplantılarda ortak gündem olarak ele alındı.”
Toplantıda sosyal adalet vurgusunun çok güçlü bir şekilde yapıldığını anlatan Yılmaz, Türkiye’nin ekonomisini büyütmesi, üretim kapasitesini artırması, katma değerini artırması gerektiğini ve tüm bunları vatandaşlarının refahını sağlamak için yaptıklarını söyledi.
Başkan Yardımcısı Yılmaz, şöyle devam etti:
“Büyüyen ekonominin nimetlerini toplumun tüm kesimlerine, tüm bölgelerine dağıtmak ve sosyal adaleti güçlendiren bir anlayışla hareket etmek fikri toplantıda güçlü bir şekilde dile getirildi. Bu kapsamda tasarruf, israfın önlenmesi , üretken yapıları desteklemek ve Türkiye’yi gelişen ve gelişen bir ülke haline getirmek Kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması konusunu da ele aldık.
Toplantıda, uluslararası firmalara belirli alanlarda üretim yapan firmaların düşük işgücü ile hareket etmek zorunda olduğu, markalaşan, katma değeri ve verimliliği artan firmaların ise ülkeye daha kalıcı fayda sağladığı belirtildi. Katma maliyeti yükselten bu markalaşmanın çalışan departmanlar için ne kadar değerli olduğunun da altı çizildi. Kendi markalarını çoğaltan ve katma değeri artıran bir ülke, refahı işbölümlerine ve tüm toplumsal kesimlere daha fazla yayma olanağına sahip olacaktır.
Yılmaz, toplantıda sadece deprem bölgesine konut ve altyapı yapılmasının değil, sosyal ve ekonomik hayatın canlandırılması, istihdam olanaklarının artırılması gibi konuların da vurgulandığını ifade etti.
Cevdet Yılmaz, iş sağlığı ve güvenliği ile çalışma hayatının daha güvenli bir şekilde devam etmesinin toplantının gündem konuları arasında yer aldığını belirterek, bu istişare toplantılarının farklı ortamlarda devam edeceğini ve burada bahsedilen hususların mutlaka sektöre yansıyacağını vurguladı. MTP.